Fineparkett parkety

Exkluzívna kolekcia parkiet vhodných aj na podlahové vykurovanie a do kúpeľní v širokej škále vzácnych drevín. Fineparkett bola ocenená Zlatou Plaketou na veľtrhu Coneco2009 acenou za dizajn na výstave Moddom 2008 ....

Rozmery : 

tl_files/obsah/parkety/finewood/galeria/Iroko 2.JPG

Hrúbka: 12,5 mm

Šírky:  121 mm

Dĺžky: mix  400 –1500 mm

Povrchová úprava: 

10 x UV lak s obsahom oteruvzdornej zložky Aluminium Oxide & Ceramic

Priznaná hrana na celom obvode parkety

Nášľapná vrstva zo vzácneho dreva: 2 mm

Nosič:  9- vrstvová stabilná brezová preglejka

Odporúčaná montáž: 

  • lepením celoplošne
  • lepením na systém Sika Acoubond®


Tepelný odpor:  0,074 K/W/m2

 

tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/89_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/90_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/91_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/93_1.jpg

Pyinkado (barmská ruža)

Fineparkett je hrdý že v jeho kolekcii sa nachádza aj táto červeno-hnedá drevina s prechodom tmavších a svetlejších pásov. Pyinkado je jedna z naj priťahujúcejších drevín na farebnej harmónii ktorej, spolupracujú slnečné lúče. Ak si zvolíte pyinkado naplno precítite prírodný prvok vo vašom interiéri.

Ivory (Brazílsky Javor)

Merbau je ďalšou populárnou drevinou hnedého sfarbenia, ktorá má dobré pevnostné vlastnosti. Jej štruktúru uprednostňujú zákazníci s citom pre moderný dizajn. Merbau je dobrou voľbou podlahy tmavšej farby.

Burma Teak

Ivory je jedinou drevinou Juhoamerického pôvodu v kolekcii Fineparkett ktorá má jasnú a čistú bledožltú farbu. Pomenovanie je odvodené od kresby dreviny ktorá je veľmi podobná kresbe amerického javora. Drevina je dostatočne tvrdá a stabilná a jej svetlá farba vytvára v interiéri ľahkú atmosféru.

Červený Dub

Barmský teak stojí pevne na svojej jedinečnej pozícii. Zlatohnedá drevina nepotrebuje bližšie komentáre a je stabilne používaná pri výrobe deckingov, jácht, nábytku a luxusnej podlahy.

tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/94_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/95_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/96_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/97_1.jpg

Červený Dub

Severoamerický červený dub je podobný klasickému dubu okrem jemného červenkastého podfarbenia. Červený dub sa radí medzi tvrdé a stabilné dreviny. Jeho textúru môžete zaradiť do klasického i moderenejšieho interiéru.

Cabreuva Vermelha

Táto červeno-hnedá Juhoamerická drevina je jedna z najhodnotnejších drevín. Cabreuva je zárukou nádhernej štruktúry a elegantnej farebnej variácie. Má vysokú pevnosť, stabilitu a odolnosť voči vonkajším vplyvom. Prvé miesto jej nepatrí len v našom katalógu.

Jatoba

Veľmi tvrdá a stabilná. Jatoba je jednou zo základných drevín v produkcii Fineparkett. S jej atraktívnym vzhľadom a výbornými vlastnosťami sa stáva čoraz viac žiadanejšou na trhu a jej hodnota neustále rastie.

Pradoo

V inom názve Burma padouk, je lahôdkou ktorú kolekcia Fineparket ponúka. Drevina má viacero farebných variácií od jasne červenej po tmavo červenú a hnedú. Prado je extrémne tvrdá a stabilná drevina. Ak chcete svoj interiér doplniť výrazne prírodnou variáciou, pradoo bude tá správna voľba.

tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/98_2.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/99_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/100_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/101_1.jpg

Lapacho (Brazílsky orech)

Jedna z najtvrdších drevín na svete. Lapacho má tmavohnedé sfarbenie s jemne podfarbeným nádychom zelenej, kde často krát sfarbenie môže prejsť to tmavohnedej farby s nádychom čiernej. Lapacho je také tvrdé a odolné že je zaradzované do A triedy protipožiarnej odolnosti. Lapacho je jednou z najlepších volieb pre moderné interiéry. Ak hľadáte tmavú, extrémne tvrdú a stabilnú podlahu bolo by možno chybou prehliadnuť práve Lapacho.

Tiger Wood

Tiger Wood patrí k najkrajším drevinám Južnej Ameriky a vyznačuje sa najmä neobvyklou škvrnitou a pruhovanou kresbou. Svojou štruktúrou sa výborne hodí do moderného interiéru. Má dekoratívny dizajn a je neprehliadnuteľný.

Doussie

Doussie si právom vyslúžila prezývku „ Kráľovná drevín" . Rastie v tropických afrických lesoch a vyznačuje sa krásnou zlatočervenou farbou a fládrovanou štruktúrou. Na podlahe pôsobí decentne a luxusne.

Tvrdý javor - Hard Maple (Kanadský javor )

Kanadský tvrdý javor je skutočnou exkluzivitou v kolekcii Fineparkett. Jasná avšak nenásilná kresba dreva, ľahkosť ojedinele svetlého sfarbenia dáva parkete výnimočne čistú eleganciu. Interiéru dodáva svojim vzhľadom pocit ľahkosti a vzdušnosti.

tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/102_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/104_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/107_1.jpg tl_files/obsah/parkety/finewood/dreviny/palisander.jpg

Iroko

Iroko je ďalšou drevinou v našej kolekcii, ktorej domovom je horúca Afrika. Má veľmi podobné vlastnosti a zafarbenie ako teakové drevo. Prvotné svetložlté zafarbenie sa časom zmení na zlato až olivovohnedé. Je výrazne lesklé a dekoratívne.

Kayu Kuku

Kayu Kuku je jednou z najobľúbenejších drevín z našej kolekcie. Čokoládovohnedé sfarbenie s pravidelnou pruhovanou kresbou jej dodáva nadčasový dizajn. Ak si chcete vybrať vkusnú podlahu , určite ju neprehliadnite.

Asian Walnut (Ázijský orech)

Asian Walnut nápadne pripomína vzácne ebenové drevo. Sfarbenie je výrazne tmavohnedé s jemným nádychom fialovej. Podlaha z tejto dreviny pôsobí vznešene a je čoraz vyhľadávenejšia.

Palisander Santos

Tento druh Palisandra pochádza v Južnej Ameriky a patrí medzi najdrahšie a najvzácnejšie obchodované dreviny na svete, má hladkú a lesklú štruktúru. Dodá každému interiéru vkus zároveň extravagantný vzhľad.

 

Dopytový formulár





Späť